Social House by Xintiandi

Designed by: Kokaistudios
For client: Shui On Floor area: 4000.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Multi-Brand Store of the Year

Ps01
© Dirk Weiblen

immersive light and audiovisual installation

About the Project

Social House by Xintiandi is a multifunctional space comprising retail, F&B, and lifestyle elements. Positioned across two floors of the recently renovated Xintiandi Plaza in Shanghai’s central business district, the venue has been designed for openness and exchange, bringing the vitality of outside, in.

To connect to its outside environment and convey the cyclical nature of Social House’s changing program of pop-ups, exhibitions, and events, the two-storey venue is organized into functional areas conceived as gardens, and arranged thematically by seasons.

Spring: colorful and open, it hosts a rotation of pop-up stores, with a particular focus on fashion, style, and beauty. The area is imagined as a vibrant market space for a constantly changing roster of tenants.

Summer: Moving away from design and lifestyle, and in keeping with a broader ‘outside-to-in’ approach, the next part of the visitor journey - summer - centers on nourishment for the body and mind.

Autumn: Part of an ongoing collaboration with Alt-Life publishers, for whom Kokaistudios recently realized a book-themed lifestyle-concept store in Ningbo, the space also features a café and bakery by Elle Decor.

Winter: a fourth zone - winter - continues Social House’s outside-in journey through a focus on wellbeing and health, by way of a gym.

What’s unique about it

A response to China’s shifting retail landscape, which increasingly incorporates online shopping with offline showcases; and an appetite for multifaceted, lifestyle-focused venues, Social House signals a new model for Shanghai. A one-stop destination for fashion; experience and education; wellness and health, and above all, betterment, it is built with flexibility in mind.

Ps02
© Dirk Weiblen

DIY and workshop area

Ps03
© Dirk Weiblen

DIY and workshop area_DIY

Ps04
© Dirk Weiblen

event space

Ps05
© Dirk Weiblen

exhibition area for photography and travel themes

Ps06
© Dirk Weiblen

immersive light and audiovisual installation

Ps07
© Dirk Weiblen

the Autumn Garden

Ps08
© Dirk Weiblen

the Autumn Garden

Ps09
© Dirk Weiblen

the bookstore staircase

Ps10
© Dirk Weiblen

the bookstore staircase

Credits:
Kokaistudios

Andrea Destefanis

Filippo Gabbiani

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.