NANJING OMNIJOI INTERNATIONAL CINEMA

Designed by: One Plus Partnership
For client: OMNIJOI MEDIA CORPORATION (JIANGSU BROADCASTING CORPORATION) Floor area: 4438.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Entertainment Venue of the Year

01 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0006 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

On the platform of the lobby, the designers specially designed four sets of sculptures in different shapes and heights for the audience to sit or rest.

About the Project

‘Rain flower pebble’ is a characteristic of Nanjing, China area. The pattern of the pebble is in gradual change of color layers - different colors such as gray, brown and tan are layered on top of each other to create such a rich color variation. This is also the reason why these pebbles have such a high collection and artistic value. The designers have perfectly illustrated the characteristics of the ‘rain flower pebble’ in this project. They use brown stones in different shades to convey the gradual change of colors throughout the whole perimeter.
The ceiling of the lobby hangs lots of rectangular installations in various lengths. When one takes a closer look, he would see that each shape is composed of 7 pieces of components in gradient red. On the platform of the lobby, the designers specially designed four sets of sculptures in different shapes and heights for the audience to sit or rest. The concession and ticketing office are also an independent counter space, using a consistent choice of stone - which not only highlights the practical functions, but also fits well with the existing elements. If you review the entirety of the space, you would embrace how traditional aesthetics and modern design are merge into one space.
In this project, the designers convey the gist of the rain flower pebbles in combination with the digital pixels. We made the whole cinema become more modern and more digitized.

What’s unique about it

The designers convey the gist of the ‘rain flower pebbles’ - a strong cultural element of Nanjing, China in combination with the digital pixels. The pattern of the pebble is in gradual change of colour layers - the reason why these pebbles have such a high collection and artistic value. The designers have illustrated this by using brown stones in different shades. They use this new combination method as the design theme to show their thoughtful arrangement with the space. This project has successfully use a relatively low budget to shown how traditional aesthetics and modern design can be merged into one space.

The ceiling of the lobby hangs lots of rectangular installations. Each shape is composed of 7 pieces of components in gradient red. With the dynamic image on the LED screens, it is like raindrops falling from the sky. The digitalisation concept is continued to the IMAX auditorium. The traditional pebble pattern is transformed into abstract cubic pixel shapes.

10 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0049 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

These pixel-like shapes are actually unique shapes made of sound absorbing materials. Some combinations have been custom-made by the designers to be characteristic wall lights.

09 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0043 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

In the auditorium, the designers have continued the digitalization concept. They have turned the traditional ‘rain flower pebble’ pattern into abstract cubic pixel shapes.

08 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0039 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

There is a signage in the hallway with LED lights.

07 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0030 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

Having different color layers on the plate is resembling key element “rain flower pebble”.

06 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0033 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

Each individual plate is composed of several colors and being installed vertically and horizontally to increase the varieties, which makes the space more dynamic.

05 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0028 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

This concept also extends to the corridor’s walls and ceilings. Some of the decorations have turned into unique lightnings.

04 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0013 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

In the other part of the lobby, there are also some sculptures in different shapes for our guests to sit and rest.

03 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0010 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

The ceiling of the lobby hangs lots of rectangular installations in various lengths. You would see that each shape is composed of 7 pieces of components in gradient red.

02 2019 01 27 One Plus Nanjing Omnijoi Cinema 0009 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

The color arrangement of each group is also different, and a strip LED screen is inserted in the middle, extending from the ceiling to the ground.

Location of project:
Credits:
ONE PLUS PARTNERSHIP LIMITED

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.