SND

Designed by: Various Associates 万社设计
For client: SND Floor area: 288.00 M² Year of completion: 2019
Submitted for: Multi-Brand Store of the Year


Public Score
6.29
5.80 Function
6.53 Innovation
6.53 Creativity
14
© Shao Feng

About the Project

The layout is pure and simple, with a symbolic “milestone” placed at the center right on the central-axis. The “milestone” holds an obvious implication-a new starting point for SND to move towards an internationally representative buyer's shop. In addition, the church-like architectural form serve as an embodiment of SND’s brand belief, which is to strike a balance between keeping the brand personality and catching on the fashion trends. The open display area on both sides resembles a square. Through its layout, customers can know clearly the routes and view every product in display while walking, offering them a chance to select and compare goods easily.
Within the cube, the designers continues the idea of symmetric design. Jewelry is displayed in the long straight showcase right in the middle, which is easy for customers to choose carefully. Luxury brands of haute couture are displayed in both sides, and are illuminated with professional soft lightening so as to show the texture of the clothes.
In this project, the designers have overcome the conventional thinking mode of traditional brand stores. Not only the products have been fully displayed, the brand personality of SND was also highlighted in its own unique design language. The size of window display area has been maximized to the largest extent, while at the same time, the flexibility and diversity of product display were retained, which offered more possibilities for brand activities and presentations follow up.

What’s unique about it

From the architectural dimension, the store is designed to be a medium where customers can explore the relation between body and space. The layout is pure and simple, with a symbolic “milestone” placed at the center right on the central-axis. Through its unique layout, customers can know clearly the routes and can view every product in display while walking, offering them a chance to select and compare goods easily. The design team had not only take into consideration the site's own narrow and linear characteristics, but also the brand's functional requirements for art, behavior, and display. Seen from any angle outside the shop, its hierarchical layout and the texture of materials have enabled the shop to be a memorable landscape for any passers-by.
In this project, the have overcome the conventional thinking mode of traditional brand stores. Not only the products have been fully displayed, the brand personality of SND was also highlighted in its own unique design language. The size of window display area has been maximized to the largest extent, while at the same time, the flexibility and diversity of product display were retained, which offered more possibilities for brand activities and presentations follow up. This innovative design by Various Associates marks the achievement of quality and visual performance, and realized the association of brand space with urban life.

27
© Shao Feng
26
© Shao Feng
24
© Shao Feng
22
© Shao Feng
23
© Shao Feng
18
© Shao Feng
19
© Shao Feng
13
© Shao Feng
16 Main
© Shao Feng
Credits:
Various Associates 万社设计

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.