onthebar

Designed by: Shin JungBae, Kim JeeWon
For client: onthebar Floor area: 132.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Bar of the Year

1 Bar Reflection 12 5 Mb
© JungBae Shin

The wood BAR is an axis in the space. The walls of reflectors are seen along with the axis and it creates both the real image of existing things and the illusion of non-existing objects, emphasizing BAR, the brand’s symbol.

About the Project

Bupyeong, the central part of Incheon, had been a wetland and field of reeds formed by frequent deluge along with a plain of Gulpo stream before the Japanese colonization.
Starting with the end of the colonial rule, arms factories and stores entered into the region and Bupyeong is now becoming a busy and bustling place of underground shopping malls and markets.
The concept of the space is “Nest” + “Bar”, meaning house, nest, or resting area. And its motif implies a kind of comfort a nest mixed with grasses and branches could give.
The wood BAR is an axis in the space.
The walls of reflectors are seen along with the axis and it creates both the real image of existing things and the illusion of non-existing objects, emphasizing BAR, the brand’s symbol.
The BAR has the shape of a ㅁ, where the contents (café, bakery, pub) break down their boundaries to achieve harmony and like this, the served space(order pickup) and servant space(kitchen) are designed to be functional as a one structure that is aimed at practicality as well as sanitation for the space.
The front bar is adequately suited for the openness (communication) and the back side naturally gets a private space due to dispenser walls and columns, which in turn makes an environment for both such public and private space.

What’s unique about it

Bupyeong, the central part of Incheon, had been a wetland and field of reeds formed by frequent deluge along with a plain of Gulpo stream before the Japanese colonization.
Starting with the end of the colonial rule, arms factories and stores entered into the region and Bupyeong is now becoming a busy and bustling place of underground shopping malls and markets.
The design has considered three elements, firstly “brand identity” to be “space for rest”, secondly “placeness” of Bupyeong as the past reed field and thirdly “solution” to the problem with no resting place.
“ On The Bar is a phenomenal space. “
The reeds randomly moved by wind are replaced by emotions such as coziness, comfort, and even loneliness on the background of the past field and people will enjoy emotional healing or sympathy while interacting with them.
On The Bar with a warm feeling given by wood, trees outside the window, bamboo shadow by light and windblown reeds that visualize wind creates an atmosphere in which people emotionally want to experience nature and stay longer.

11 Daytime
© Shin JungBae

daytime

8 Ceiling Object
© Shin JungBae

reeds object

8 Daytime
© Shin JungBae

daytime

5 Open Bar 11 Mb
© Shin JungBae

The front bar is adequately suited for the openness (communication) and the back side naturally gets a private space due to dispenser walls and columns, which in turn makes an environment for both such public and private space.

2 Bar
© Shin JungBae

The BAR has the shape of a ㅁ, where the contents (café, bakery, pub) break down their boundaries to achieve harmony and like this, the served space(order pickup) and servant space(kitchen) are designed to be functional as a one structure that is aimed at

Location of project:
Credits:
nonespace

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.