Jiyu Spa

Designed by: Shanghai Hip-pop Design Team
For client: Jiyu Spa Floor area: 2000.00 M² Year of completion: 2019
Submitted for: Health Club of the Year

007 Jiyu Spa Change Shoes Area

About the Project

According to Freud, experience is an instant fantasy; it is a recollection of the past - a recollection of what has been achieved in the past; and it is also a feeling of the present - the image that was previously stored.

In this project, visitors are immersed in the large-scaled peaceful picture, where the senses are awakened by the visible world, and the feelings and images once ignored in life are represented here. It allows people to rediscover and feel life with a specific attitude or a special perspective.

The word "feeling", which seems to be understated and ordinary, is the key to the whole design. What it conveyed is a desire to arouse sympathy; since sympathy is the radar people exploring this world.

Therefore, a dramatic effect is created by the transparent and reflective glasses, which are used to show the hidden contents; to freeze-frame the moments; to express the wordless feelings; and to show the balance between light and shadow and surroundings. It makes the visitors away from the routine life and exposed in a space where three-dimensional depth is blurred, while the dynamic picture is transformed into four-dimensional direction of time and space.

In such a mysterious and profound place, people who are increasingly restless, even those who cannot be sorrowful intently, will be slowly melted by the gentle water. Here, one can see the light slowly touching everything and hear the sound of the flowers gradually blooming.

What’s unique about it

There have already been enough spas in the world. Most existing spas are related to the Southeast Asian culture elements. In order to achieve a distinguished spa, the design is adhered to a unique design language from the beginning. Starting with the project itself, the designers create a poetry, fantastic space by a brand-new design method. The large screen in the lobby is displaying dynamic images, which is a prelude to make guests clam down and far away from the busy world both physically and mentally.

In the chanting area, glass boxes and waterfall display are the key design elements. Layers of glasses form the first highlighted space, where light and shadow create a dreamy visual effect. There are two walls made of LED screen. And a thin film is covered to blur the image and lower the resolution of LED, finally controlling the cost. With the music of Padmasambhava, the waterfall appears infinitely big by the reflection of glasses, as if the visitors are surrounded by waterfall, thus becoming fantastic and mysterious. In Jiyu Spa, what it purifies is not only the human body, but also the mind.

The design environment of high-end recreation project should be pure and concise. However, the majority of the current spas are vulgar and ordinary. To confront this situation, the design team adheres to the principle of restraining, mature, unaffected and practical design. The spiritual strength, aesthetic value and business idea are well presented in this project design.

001 Jiyu Spa Lobby
003 Jiyu Spa Lobby
005 Jiyu Spa Lobby
008 Jiyu Spa Exhibition Area
011 Jiyu Spa Exhibition Area
013 Jiyu Spa Chanting
017 Jiyu Spa Chanting
024 Jiyu Spa Private Room
Credits:
Shanghai Hip-pop Design Team

Sun Tianwen

Liu Dong

Cao Xindi

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.