The Animal Backbone

Designed by: I.F.S.E. Space Creative Lab
For client: Danke CO.,LTD Floor area: 100.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Single-Brand Store of the Year

01 190110 The Animal Backbone
© ZHENG SHI

About the Project

The site is located in Shanghai 1933. The building was built by Balfours in 1933. The No.1 slaughter house of the Far East has made countless animals’ lives on netherworld Road.
The Animal Backbone is like a giant animal rising from the ground , it is disclosed above the building's horizontal line, which consist 0.48 million holes, to show the respect to grievous massacre to the animals and it's never-rest hollow souls. With this set on the past also brings to load the responsibility to the history.
The space design use a narrative way. Starting from the walking trace of a cat, we put the cat into the space and capture the multiple random walking traces and stretch them to form a curved wall. The cat walks freely on the curved surface. The wall also divides the site into an inner space and an outer space. Through the door and the window,human and animal can observe or cross the two spaces.
When the backbone rise from horizontal line, we found that space got commemorative, story, functional, unknown, and possibility with all the problems solved in a seemingly simple way.
This project is initiated by the thinking of Human and Animal in sharing City, they two have their own space while the interacting spaces exist, it also makes animal behaviors involved into the space design, using interesting way not only to solve functional problems, but also let human and animal both enjoy the space.
Thanks to the history, pidan and people who loving animals.

What’s unique about it

Functionality -Small holes in the entire metal plate ,the internal hidden the structure, through the acrylic plate placed behind the structure, used to displaying a variety of animal life products. the same idea, The mirror wall can also be flexibly installed and disassembled into columns by space requirements. space got commemorative, story, functional, unknown, and possibility with all the problems solved in a seemingly simple way.

Innovation-Narrative story into space, The space design use a narrative way. Starting from the walking trace of a cat, we put the cat into the space and capture the multiple random walking traces and stretch them to form a curved wall.

Artistic merit-space is biased towards installation art and earth art, sculptural space .

Sustainability-The advantages of stainless steel in sustainable design are as follows: Corrosion resistance, durability, 100% recyclability, reducing energy consumption and protecting the environment.

Social impact- the space in the back of the animal is used to feed more than 40 stray cats around.The site was The No.1 slaughter house of the Far East , The project named“The Animal Backbone”, it is like a giant animal rising from the ground , it is disclosed above the building's horizontal line, which consist 0.48 million holes, to show the respect to grievous massacre to the animals and it's never-rest hollow souls. With this set on the past also brings to load the responsibility to the history.

001Hero 190110
© ZHENG SHI
02 190110 The Animal Backbone
© ZHENG SHI
04 190110 The Animal Backbone
© ZHENG SHI
11 190110 The Animal Backbone
© ZHENG SHI
03 190110 The Animal Backbone
© ZHENG SHI
13 190110 The Animal Backbone
© ZHENG SHI
05 190110 The Animal Backbone
© ZHENG SHI
Plan1
Plan2
Location of project:
Credits:
I.F.S.E. SPACE CREATIVE LAB

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.