Green House, Yilan

Designed by: Ryan Kuo
For client: Mr. Chiang Floor area: 400.00 M² Year of completion: 2017
Submitted for: House of the Year

廚房 1
© Devin Huang

Kitchen - the hosts can look at the forest while cooking. Cooking is a pleasure.

About the Project

We value “home”. Our principle is to provide the finest design and to deliver the highest quality professional construction. To achieve our concepts, we emphasis the quality of the materials, follow the guidance revealed by the nature of the space, and consider how ecological elements, time, and the overall environment into our project. Our design provides our clients twice as much space and enjoyment with an emphasis on family and community. The owner can relax, enjoy and feel comfortable in this magnificen, leisure space far away from the crowd. Like a truly unique dish or painting, the design leads one to a wonderful and profound experience.

The approach links the old residence to the new house and vice versa. The resulting distance is equal between the two, but the link is subtle. The new residence carries the emotions of old memories. Laughter, hope, children maturing, reading, bathing, sleeping, tea with friends, cooking – all are captured. With joy continuing in the new residence, family and friendships will endure. The new residence captures and preserves the love deeply embedded into the old residence.

Although there were some hurdles during the entire design process, as a designer, I am happy that I can provide a quality living space for my clients. It is the true spiritual life that the best of us pursue.

What’s unique about it

Green | Restful is a villa living space renovated from an old small house. I only changed the flow of the house, added new stairs and put in the right furniture. Instead of adding the square, I actually decreased the original footprint a little bit. The idea is giving back the space to the nature. I was trying to maximize the usage of least processed materials. Through the design and the choice of materials, I try to reduce carbon emission and to reach a healthy living with zero formaldehyde.

We use a lot of local building materials, to reduce the carbon footprint. Flooring using Yilan stone, ceilings using wood, walls using iron. We produced the rust results with a natural brown tone and implemented a wave form with the wooden ceiling. That is echoing the customer's career - "sailing coach". (the image is that the ship is made of iron and wood.)

Concept-- Every floor is close to the green view. And each floor has a different green view.

客厅 1
© Devin Huang

Living room - open space, easy to share.

餐厅 1
© Devin Huang

Dining room - the large sized table allows for a large part of the family and friends to eat.

廚房 2 拷貝
© Devin Huang

Two islands kitchen design, not afraid of more guests. And can share the fun of cooking together.

梯间 2 拷貝
© Devin Huang

Stair Room--The flat walls hide the room and the toilet.

书房 1 拷貝
© Devin Huang

Stair Room to Study Room - The wavy wooden ceiling extends out to the green view. It is spectacular.

20160515 Cs37 2
© Devin Huang

Study Room - Good lighting, outdoor green view can relax the eyes. very comfortable reading space.

书房 2 拷貝
© Devin Huang

Study Room - Good lighting, outdoor green view can relax the eyes. Very comfortable reading space.

主卧
© Devin Huang

Bedroom - That light and green view can penetrate. Looking at the treetops bathed in the forest.

主卧浴室
© Dirk Heindoerfer

Shower room - In the morning, have a forest shower. Start the day full of energy.

Home to a further distance.We value “home”.

Location of project:
Credits:

Clearspace Design & Research

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.