NOUS, Doungguan

Designed by: Buyang Zheng
For client: NOUS Floor area: 240.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Restaurant of the Year


Public Score
4.45
4.62 Function
4.24 Innovation
4.51 Creativity
16
© Meat mountain

colored glass

About the Project

We believe that the importance of space is the relationship, connections between people and space, between space and space, and between emotion and environment. First of all, we choose solely one material to maximize its contact with space. Both the area of appearance and its own mechanism try to differentiate its recognition from conventional materials. The project will reduce the amount of terrazzo aggregates and auxiliary materials. Emphasizing the randomness of the white aggregates and enlarging their size, forming a special material mechanism, and creating an extreme visual experience over a large area attempt to influence the customer's emotions and create a unique dining experience.

What’s unique about it

A transparent cube stands in the doorway, serving both as a street backdrop and as a background to the restaurant when people look outside. And this box must be translucent. Restaurant-goers need to go through this box.
We like this kind of conflict and even interference rather than a mediocre and harmonious coexistence.
We choose a relatively large-scale appearance of transparent colored glass, as the boundary between the store and the outside world, and combine flower display, floral operation, storage and other functions to create a full metal mass.

9
© Meat mountain

colored glass

22
© Meat mountain

colored glass

30
© Meat mountain

colored glass

6
© Meat mountain

colored glass

13
© Meat mountain

colored glass

2
© Meat mountain

serving both as a street backdrop and as a background to the restaurant when people look outside.

4
© Meat mountain

We choose a relatively large-scale appearance of transparent colored glass

3
© Meat mountain

We choose a relatively large-scale appearance of transparent colored glass

1
© Meat mountain

A transparent cube stands in the doorway

Location of project:
Credits:
0321studio

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.