House of the Mystic Art

Designed by: Ling-Fang Huang
For client: Jesse Tang Floor area: 152.00 M² Year of completion: 2019
Submitted for: Large Apartment of the Year

Fuge537 003 5170614 Hdr Po3
© lee kuomin foto studio

Combining clean look to a warm and fuzzy interior, this house is capable being fierce or supple when the occasion calls for.

About the Project

The owner is a famous astrologist in Taiwan. She hosts a long-running series of live-streamed horoscope talk show with celebrity guests over dinner at her own house. The nature of the owner's profession makes this house both home and her work place.

The challenges with designing this old apartment of three decades comes in the form of height and poor interior management. Standing at 2.68 m, the maximum height under the beam is 2.13 m which in turn presents an overall vibe of constrain. The modification has given it a new look, giving more space for some sun and additional greenery inside.

Power of nature channels its way into the house, with mineral paint done from the floor to the wall and extends all the way inside. Different shades and textures of grey shows up through with the use of mineral paint in concrete grey as well as spray-on paint in some sections.

Functional elements of the cabinets are wrapped under a discreet black leather exterior. Magnetic rails get paired up with lighting kits for the ease of operation and ambient versatility, both on and off work. An arc-shape mezzanine here pulls a double duty – on one side it serves as a TV wall and keeps wires and cables in place, and it also turns into a tuck-away spot in the house to relax.

Greenery and a view outside are always visible at different parts of the house, while different heights in the ceiling makes great use of the space for different visual experience.

What’s unique about it

1. The challenges with designing an older building of 3 decades comes in the form of height and poor interior management, which in turn presents an overall vibe of constrain.

2. This home is designed based on the owner's personal and professional needs. The commons' area gets its own section of public and private portions to promote a sense of ease and comfort.

3. The owner initially prefers the usual, colder tones of black, white and grey. As she gradually reveals a warmer, softer side during communication and deliberation with the design firm, these newly revealed personality traits become cues to the final design. The result is a unique and personal home space that fits right along with her public image as a astrology professional.

Fuge537 001 5170196 Hdr
© lee kuomin foto studio

Power of nature channels its way into the house, with mineral paint done from the floor to the wall and extends all the way inside.

Fuge537 009 5170845 Hdr
© lee kuomin foto studio

Moss green is found in the walkway overhead for a touch of smart modernity.

Fuge537 008 5170780 2
© lee kuomin foto studio

Functional elements of the cabinets are wrapped under a discreet black leather exterior. Magnetic rails get paired up with lighting kits for the ease of operation and ambient versatility, both on and off work.

Fuge537 032 5170323 Hdr拷貝
© lee kuomin foto studio

An arc-shape mezzanine here pulls a double duty – on one side it serves as a TV wall and keeps wires and cables in place, and it also turns into a tuck-away spot in the house to relax. A swing is installed to symbolize being free and at ease. To further b

Fuge537 011 5170858 全景
© lee kuomin foto studio

Different shades and textures of grey shows up through with the use of mineral paint in concrete grey as well as spray-on paint in some sections.

Fuge537 024 5170443拷貝
© lee kuomin foto studio

Greenery and a view outside are always visible at different parts of the house, while different heights in the ceiling makes great use of the space for different visual experience.

537 安和路唐小姐 長剖 20190926 降飽和

The modification has given it a new look, giving more space for some sun and additional greenery inside.

Plan

This home is designed based on the owner's personal and professional needs. The commons' area gets its own section of public and private portions to promote a sense of ease and comfort.

Fuge537 000 5170645
© lee kuomin foto studio

The challenges with designing this old apartment of three decades comes in the form of height and poor interior management. Standing at 2.68 m, the maximum height under the beam is 2.13 m which in turn presents an overall vibe of constrain. The modificati

Transformation process concept.

Location of project:
Credits:
FU-GE Design Integration Co., Ltd.

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.