Heytea DP3, Guangzhou

Designed by: Junjie Yan
For client: Heytea Floor area: 150.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Single-Brand Store of the Year


Public Score
4.66
4.77 Function
4.48 Innovation
4.71 Creativity
Dsc00104 Edit
© zeng zhe

Mirroring the hill ceiling in the lake surface table.

About the Project

Beyond the mounts, and people beyond
-exploring a new social relationship in the context of our era.

Beyond the Mounts is Heytea’s third store of the DP (Daydreaming Project) Series. Continued with the design concept of the previous two, the space is carried out experimentally in order to explore the way people gather and scatter in the shop. Differing from the ordinary tea shops with seats spread out, the long tea table that goes through the whole space makes the aggregation of the customers possible.

Additionally, the structures that represent the layering hills in the cloud world, which is a classsical scene in the Chinese traditional ink-and-wash paintings, upheave irregularly on the top of the table, and meanwhile, divide the tea drinkers into various sections functionally. With the white, curved and mountain-like ceiling above, it seems like, with the help of imagination, that customers are placed in the scenario created in the renowned ancient painting, Spring Mounntain and Auspicious Pines, by Fu Mi of Song Dynasty: in the valleys teemed with cloud and mist and mountains shadowed by the greens, a sip of tea is taken on each seat.

What’s unique about it

Heytea's objective was not only to provide a space for people drinking milk tea, but also explore new way of communication and new spirit of the era, and this space could express the value of Heytea. The keywords of Heytea's spirit is cool, inspiration and zen, making it popular with young people.

- New way of communication
Nowadays, social space is very limited. The internet makes people's communication become more convenient, but also does not improve people's distance. Our design aimed to explore new ways of communication for young people. Differing from the ordinary tea shops with seats spread out, the long tea table that goes through the whole space makes the aggregation of the customers possible.

- Hill beyond
Functionally, the hills on the table divide the tea drinkers into various of groups. Additionally, the form represents a classic scene in the Chinese traditional ink-and-wash paintings. which also echoes the white, curved and mountain-like ceiling above. This scenario very much fit the keywords of heytea: cool, inspirational, and zen.

Dsc00126 Edit Edit
© zeng zhe

With the white, curved and mountain-like ceiling above, like the endless dome shrouding the vast fields.

Dsc00132 Edit
© zeng zhe

After being mirrored, the “hills” of the table and the ceiling form a complete succession of endlessly rising peaks- an oriental image of “mounts beyond mounts.

55 Pic Hd
© zeng zhe

The long tea table that goes through the whole space makes the aggregation of the customers possible. The irregularly upheaving hill-like structures on the top of the table divide the tea drinkers into various sections functionally.

Dsc09884 Edit
© zeng zhe

In this unique space, the “hills” of the table and the ceiling form a complete succession of endlessly rising peaks- an oriental image of “mounts beyond mounts.”

Dsc09988 Edit
© zeng zhe

The long tea table that goes through the whole space makes the aggregation of the customers possible.

011 Edit
© zeng zhe

The irregularly upheaving hill-like structures on the top of the table divide the tea drinkers into various sections functionally.

Dsc00031 Edit Edit
© zeng zhe

With the white, curved and mountain-like ceiling above, like the endless dome shrouding the vast fields.

Dsc00081 Edit
© zeng zhe

After being mirrored, the “hills” of the table and the ceiling form a complete succession of endlessly rising peaks- an oriental image of “mounts beyond mounts.”

Dsc09949 Edit
© zeng zhe

On the top of the table, the irregularly upheaving hill-like structures divide the tea drinkers into various sections functionally, which represents the classical image of endlessly rising peaks in the Chinese traditional culture.

Location of project:
Credits:
AAN ARCHITECTS

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.