Terminal 2 Landmark Space, Incheon

Designed by: UNStudio
For client: SPC Floor area: 266.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Multi-Brand Store of the Year

Spc Incheon Airport 2T 46
© Rohspace

The seating elements range from private semi enclosed modules to more open public zones.

About the Project

The Landmark Space in Terminal 2 aims to create a microclimate within the Incheon Airport where passengers can eat, drink and find a moment of relaxation along their journey. The design is comprised of two pavilions, housing Paris Baguette and Coffee@Works with a lounge and seating area connecting the two. The design of the built-in furniture facilitates multiple types of interactions, ranging from more quiet and concentrated spaces to highly public and social zones. The materiality and planting of the landmark space contrasts with the white clean lines of the terminal creating a warm sense of place for the travellers.

What’s unique about it

The Landmark Space in Terminal 2 should win the ‘Frame Award’, not only because it offers an attractive and functional retail design but because it succeeds in creating a unique microenvironment within the Incheon airport, which only adds to the appeal and beauty of the overall space. The distinct character itself attracts more people into the pavilion space, providing them with a lounge to relax while enjoying their coffee or meal. The diversity in seating styles provides multiple opportunities to people, from relaxing in silent zones to semi and highly public zones. These features enable ‘Landmark Space’ to stand out from designs of a similar setting on both local and international levels, and therefore, worthy of the best "Multi-Brand Store of the Year" Award.

Spc Incheon Airport 2T 59
© Rohspace

The warm materiality of the pavilions contrasts with the white clean lines of the terminal creating a prominent destination for the landmark space.

Spc Incheon Airport 2T 50
© Rohspace

The canopy pavilion draws inspiration from branching systems inherent in leaf structures.

Spc Incheon Airport 2T 43
© Rohspace

The transparent lamella facade affords a seamless visual connection between the retail and lounge spaces.

Spc Incheon Airport 2T 40
© Rohspace

The horizontal lamellas reflect the terminal roof, but are re-envisioned in wood to bring about a sense of warmth.

Spc Incheon Airport 2T 32
© Rohspace

The wooden structure of the canopy becomes a prominent element not only for the exterior, but also for the interior of the retail space.

Spc Incheon Airport 2T 26
© Rohspace

The light lines in the floor and canopy act as a wayfinding element for the pavilions.

Spc Incheon Airport 2T 10
© Rohspace

The health and wellbeing of the traveler is improved through the introduction of natural materials such as wood, water and green.

Spc Incheon Airport 2T 03
© Rohspace

Travelers find a moment of relaxation and a space to recharge within the landmark space.

Spc Incheon Airport 2T 02
© Rohspace

The introduction of natural materials and green creates a lush microclimate within T2.

Location of project:
Credits:

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.