KOBOX

Designed by: Georgia Stevenson, Rose McShane
For client: Shane Collins, Joe Cohen Floor area: 415.00 M² Year of completion: 2019
Submitted for: Health Club of the Year

Fuel Bar Waiting Area
© Adam Woodward photography

Fuel bar and waiting area

About the Project

KOBOX is a new gym concept whose slogan is “fight club meets nightclub” and its high-intensity training courses are backed by loud music and blacklights to help simulate a late-night entertainment venue.
SHH’s brief was to bring the KOBOX nightclub theme to life with unusual design elements that combined features from entertainment venues with a modern, state-of-the-art gym facility. This involved stripping away the interior, which was formerly two cycling studios, to create one large studio space designed with an edgy aesthetic, with features including metal mesh in the changing room areas, key clamp merchandise displays, and graffiti covered walls.
SHH also installed new slam walls, a lighting and sound system, repainted the all-natural timber elements to suit the KOBOX brand, and refinished the reception counter with a rough external render.

What’s unique about it

SHH’s approach was to focus on which elements would have the greatest impact on the overall user experience. This meant the designers had to overcome obstacles such as adding extra acoustic insulation despite the low ceilings and, because the budget was limited, being selective over which materials they used to ensure that there was brand continuity throughout the studio.
The end design result offers a clubbing vibe in a high-intensity environment which maximises light, sound, and atmosphere.
SHH also installed new slam walls, a lighting and sound system, repainted the all-natural timber elements to suit the KOBOX brand, and refinished the reception counter with a rough external render.

Boxing Studio3
© Adam Woodward photography

one large studio space designed with edgy aesthetic and state of the art facilities

Staircase
© Adam Woodward photography

Staircase way to studio

Exterior
© Adam Woodward photography

Exterior and entrance

Reception Area
© Adam Woodward photography

SHH repainted the all-natural timber elements to suit the KOBOX brand, and refinished the reception counter with a rough external render.

Boxing Studio 002
© Adam Woodward photography

KOBOX studio offers a clubbing vibe in a high intensity environment that maximises light and sound.

Boxing Studio2
© Adam Woodward photography

KOBOX Nightlife theme comes to life with edgy aesthetics, SHH also installed new slam walls, a lighting and sound system.

Workout
© Adam Woodward photography

Boxing studio: "fight club meets nightclub” and its high-intensity training courses are backed by loud music and blacklights.

Location of project:
Credits:

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.