Flavour Funhouse

Designed by: Stefano tordiglione design limited & New World Development Company
For client: New World Development Company Limited Floor area: 3000.00 M² Year of completion: 2019
Submitted for: Multi-Brand Store of the Year

Ff Street Shop
© Nicola Longobardi

Stores on two sides with transparent bi-fold glass doors framed in rusty metal finishes shop front also simulates the exotic street scenery in European style.

About the Project

The project Flavor Funhouse is part of the newly opened K11 Musea upscale 60,000 sq.ft shopping mall in Hong Kong. This one-floor area is required to be designed as a special retail zone in the basement of the building with shops and a food court. Its total area is approximately 30,000 sq.ft. The general design concept aims at re-creating a mix of exotically rustic and demi-extravagence experience for its customers walking down the street. The team is determined to offer an effortless enjoyment during shopping and a relaxing ambience in this fast-paced and stressful city.

Since the area is in the lower basement of the complex, the team worries its lack of natural sunlight and the limited headroom would weaken the overall customer experience. The food court occupies nearly half of the area, the space does not allow the passage to be arranged as circulated open ring-shape as on upper floors. Therefore an inviting environment is created using elements of street arcade which is generated through a series of Italian style shop front, to enhance the sense of space. Visitors will encounter an intriguing in-and-outdoor experience while walking along the street. The ceiling finishes in bronze metal racks is partly covered with fresh green psedo-ivy, and leaves some of the painted pipeducts visible to create a rustic but organic feeling. Stores on two sides with transparent bi-fold glass doors framed in rusty iron finish shop front also simulates the raw feeling and the exotic street scenery in European style.

What’s unique about it

The overall lively and refreshing atmosphere is to convey joy and energy. Walking down the street, the customer will reach the “Food Playground”. Seatings that differ in wooden shades and designs are specially tailored for diversified groups of customers: four remarkable structural pillars are transformed as bar setting for individuals or couples; small tables of four are scattered around the long oak table for big families and friends; effortlessly show a coherence among differences.

Unlike the narrow passages in most food courts, those in the funhouse remains wide enough to encourage diners to move around and socialize, more importantly for children and elderly safety concerns. It is an urbane gastronomy hub to share one's most intimate and relaxing dining moments. The flooring uses imported Italian hexagon tiles of four colors from white to black, starting the journey from the entrance down from the escalator, randomly patterned but then merely the one with a curious and observing mind would discover a subtle change of the random pattern to the lovely daisy tile pattern arrangement, leading the enjoyment to the next destination.

The lavatory also draws inspiration from the Italian cityscape, in which the customers will find the church-inspired colour tinted frosted glass near the ceiling, with industrial bronze wash basin. While a rustic cement flooring is in light gray, the lavatory cubicle doors adorned in grids of pink shades give an elegant but jaunty contrast

Ff Female Washroom
© Nicola Longobardi

The eye-catching metal finish and a rustic cement flooring in light gray give the lavatory an exotic street and industrial flavour. The high and low rranged mirrors above the washing basics are purposely installed while the lady lavatory cubicle doors adorned in featured grids of pink shades to highlight an elegant but jaunty contrast.

Ff Bar Area
© Nicola Longobardi

The food court is a reflection of designer's benevolent intention and wherefore earned her name the Flavor Funhouse for the special seating arrangement. The court is designed as three zones considering the need of end users and location spacing features. Away the high traffic area, designer has the third zoning designated as a private dining zone. The Tatami setting in an earthy tone, individual sofa seats upholstered in white fabric, it is an oasis perfect for those seeking a quiet corner for reading, private chat or simply a cup of coffee.

Ff Foodcourt
© Nicola Longobardi

The food court is a reflection of designer's benevolent intension and wherefore earned her name the Flavor Funhouse for the special seating arrangement. The court is designed as three zones considering the need of endusers and location spacing features.

Ff Foodcourt Private Zone
© Edmon Leong

The food court is a reflection of designer's benevolent intention and wherefore earned her name the Flavor Funhouse for the special seating arrangement. The court is designed as three zones considering the need of end users and location spacing features. This is a casual bar zone. Because of the foreseeable high traffic characteristic of the area, it is not ideal for sitting long but should be causal and inviting still, individuals or couples can stand around and chit-chat like that in a bar.

Ff Dressing Room
© Nicola Longobardi

Dressing Room

Ff Male Washroom
© Nicola Longobardi

For gentlemen, the cohesion of industrial yet debonair style extends on the raw metal washing basins in bronze. Drawing inspiration from the Italian cityscape, in which the customers will find the church-inspired colour tinted frosted ripple glass in the dressing room for another aura of elegance.

Ff Carpark Entrance
© Nicola Longobardi

The red brick feature wall with a big sharp yellowish-lucent "B2" sign start building a believable street-view association. The design ensures her visitors can taste the fun and a playful savour by paving the diamond mosaic tile flooring in black and white and inserting a sudden change of zebra-crossing pattern in between. The tile pattern then changes to the more delicate hexagon of black and white shades, with small sized tiles in the drop-off zone.

Ff Lift Lobby Entrance
© Nicola Longobardi

Visitors are welcomed by warm ambience in lift lobby where structural pillars are cleverly disguised as floor-to-ceiling wooden bookshelves behind the glass bi-fold doors framed in rusty iron.

Ff Escalator Entrance
© Nicola Longobardi

Escalator entrance

Credits:
Adrian Cheng

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.