XUPIN OFFICE

Designed by: Guoxing Jiang
For client: Xupin Design Limited Company Floor area: 1500.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Large Office of the Year

Wang3468 80
© Wuhui

The passage

About the Project

Open the simple and unadorned glass doors ,we step into a world of light and shadow. You will see a small boat, a stone duck and reeds on your right at your first glance. Then you get closer and can not help being attracted by the old wood and fallen leaves behind the boat. After a little while, when you turn around and begin to leave, you may feel even more confused ----black floor tile looks like a lake, naughty light ,pouring down through the ceiling bamboo, is shimmering on the “lake” ,which make the feeling of being on the water more lifelike.

The word ‘XU’ on the background wall is clearly visible, but word ‘PIN’ is drifting away in the shadow and light. The two simple words combine the national zen culture with the soul of Chinese character, and more wonderful articles will be created from here in the future, with the beauty of design and the light of humanity. Walking into designing district ,a huge dome, imitating the shape of engines, made with countless black steel pipe will be seen .The people working under the dome are the designing teams of XUPIN, who are the driving force of the company that they push XUPIN to a higher, further and wilder future.

What’s unique about it

The designer integrated original ecological zen studies into the design to create a more thoughtful and intellectual working space. Besides, another important theme of the case is environmental protection: old boards are widely used instead of traditional emulsion paint and wallpaper; The partition of the meeting room adopts green second-hand hollowed-out wooden windows; Instead of using traditional ceiling panels, the hall ceiling was decorated by simple, elegant bamboo.

Wang2980 02 2
© Wuhui

Chairman's office

Wang3099
© Wuhui

The wood on the wall were recycled from construction site.

Wang3131
© Wuhui

The stone was used to tie the horse in ancient China

Wang3156
© Wuhui

Step into a world of light and shadow

Wang3007 09
© Wuhui

Chairman's office

Wang3025 27
© Wuhui

The reception background

Wang3121
© Wuhui

Strong flavor of Jiangnan features

Wang3115 16
© WUHUI

LOBBY

Wang3363
© WUHUI

Design Department

Credits:
Xupin Space Design Limited Company

Pin San Pin Decoration Company

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.