Red Bull, Mexico City

Designed by: Juan Carlos Baumgartner
For client: Red Bull Floor area: 1000.00 M² Year of completion: 2017
Submitted for: Small Office of the Year

04
© Paul Czitrom

It reminds us that the purpose of the project is to create a collaborate space rather than an office, a space to live while you work, and not a space where you work in order to live.

About the Project

The corporate offices of Red Bull México are located on a single floor of approximately 1000m2. Previously, the company occupied a floor and a half of the same building, but with better use of the space and taking everyone into the open area scheme, it was possible to meet all the needs of the brand in only one level.

The design concept is born when we develop the word “office” and forget all the connotations that can be seen as negative: office hours, hierarchies, work, etc. The work spaces in the open area are located asymmetrically in order to create greater dynamism in the space, so that the flows and circulations are more natural.

Aesthetically it was decided to give it an urban-Mexican look in order to manifest the presence of the brand in the country. Two Mexican artists were chosen to create a scenario that fits this idea, thereby supporting up and coming Mexican artists.

We create “Oasis”, a casual thematic area that simulates an exterior space, meant to allow people to disconnect from work and listen to music, watch videos or even meet to talk. A game room is the last area encompassing the values of the company within the office, and it reminds us that the purpose of the project is to create a collaborate space rather than an office, a space to live while you work, and not a space where you work in order to live.

What’s unique about it

This space was created to influence an individual's state of mind by prompting them to use their bodies in different ways and promotes innovation and the creation of creative solutions.

Red Bull 2
© Paul Czitrom

The work spaces in the open area are located asymmetrically in order to create greater dynamism in the space, so that the flows and circulations are more natural.

Red Bull 8
© Paul Czitrom

Next to this core is the “Oasis”, a casual thematic area that simulates an exterior space, meant to allow people to disconnect from work and listen to music, watch videos or even meet to talk.

Red Bull 7
© Paul Czitrom

In the center of the project a core of meeting rooms is located to support both the clients and the workers themselves, always paying attention to privacy and acoustics.

Red Bull 6
© Paul Czitrom

In the open area casual collisions were located with different work supports according to the needs of each area.

Red Bull 3
© Paul Czitrom

The casual collisions respond to different needs within the space depending on their location: in the access area a large casual collision is integrated with the reception area to receive visitors.

Location of project:
Credits:

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.