SOHO 3Q, Nanjing

Designed by: anySCALE Architecture Design
For client: SOHO China Floor area: 6000.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Co-Working Space of the Year

397 26
© SOHO China

Elevated working area with its open meeting spot.

About the Project

Situated in an up-and-coming area full of new buildings, SOHO’s 3Q in Nanjing is located on the fourth floor of an upmarket shopping mall, wrapping around both the open atrium of the mall as well as the interior atrium of the 3Q itself. Per client requirements, the space follows the corporate design language of SOHO’s 3Q brand, and incorporates plenty of the peppy, zingy colors that set it apart from competitors. Since the area occupied by the 3Q was only later demarcated so by the builder, the space had to be adapted for the appropriate use from the original layout. This challenge also makes for more creative solutions and fascinating design outcomes for realized projects.

What’s unique about it

A key challenge lay in the 3Q’s location. Shopping malls, usually design to cut off natural light in most areas, do not always make for the most productive environments for offices; on the contrary, lack of natural lighting is often linked to higher levels of depression and poor performance at work. anySCALE employed high-quality artificial lights along with strategic color choices to elevate mood and soothe emotions. At the same time, open and exposed working spaces were allocated to the center of the 3Q and demarcated as separate zones by using podiums to raise their floor height, almost as if they were ‘islands’. Since the project was one of, if not the very, first co-working spaces in the city, it was important to employ design that make the use and functions of spaces intuitive for occupants.

397 33
© SOHO China

Semi-private working zones brighten up corridors.

397 32
© SOHO China

Elevated working areas creating lively walkways.

397 23
© SOHO China

Clear line design soaked into strong color tones.

397 16
© SOHO China

Strong colors setting a contrast to white and timber tones.

397 15
© SOHO China

Enclosed and open meeting facilities.

397 05
© SOHO China

Stage and meeting facilities at the main lounge.

397 12
© SOHO China

Semi-private working zones brighten up corridors.

397 01
© SOHO China

Main entrance.

397 03 Showcase Picture
© SOHO China

Opulent lounge located along the shopping malls atrium.

Location of project:
Credits:
anySCALE Architecture Design

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.