Powerlong Ideas Lab

Designed by: X+Living
For client: Powerlong Group Limited Floor area: 1100.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Co-Working Space of the Year

创想实验室 00021
© Shao Feng

leisure area

About the Project

For the shape of the whole space, though we take factories of the Age of Steam as the prototype, we cut off the complex parts, and kept only the most basic functional parts, which includes practical compositions such as reaction tanks, energy delivery pipes and walking platforms for engineers. We demolished the floor slabs in the original two storied space, and turn it into a space of 8 or 9 meters' high. We restored the ground space with a minimalist approach, and designed devices which offers new retail experience in the "reaction tanks". Consumers could have different new consumption experience brought by different devices in different tanks. And we reconstructed the floor slab in the 4-5meters high space; they are interweaved with the "reaction tanks" we restored and acted as shared work and transportation platform for R&D staffs on the second floor. In this way, staffs are working on the platforms in the air while consumers downstairs are experiencing commercial experience brought by new technology and informationization. The sight interaction in this high space makes them feel the existence of each other and makes the space more interesting.

What’s unique about it

We chose the representative elemennts of the industrial age, such as "reaction tank" and "energy transmission pipeline", consumers could perceive the new business experience brought by different equipment in different tanks. Under the background of factory composition, the whole space uses the composition of "energy transfer tube" to conceal all wires and air-conditioning equipment lines, which makes the industrial design exposed simplified by exquisite decoration art. In some part of space, the pipeline is linked to the ground, and a series of rest tables and chairs are created by combining the shape, which makes the space delicately planned for different perspectives of composition with rich level. Through the vertical line of motion and line of sight design of space, researchers and consumers can create a multi-functional and complex office and business model together in the same art space.

创想实验室 00007
© Shao Feng

cafe

创想实验室 00034
© Shao Feng

detail

创想实验室 00048
© Shao Feng

detail

创想实验室 00062
© Shao Feng

2F working space

创想实验室 00027
© Shao Feng

experience store

创想实验室 00032
© Shao Feng

staircase

创想实验室 00020
© Shao Feng

leisure area

创想实验室 00010
© Shao Feng

leisure area

创想实验室 00004
© Shao Feng

experience store

Location of project:
Credits:

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.