Unova Co-working Space

Designed by: X+Living
For client: Shenzhen Unova Commercial Management CO., LTD Floor area: 8800.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Co-Working Space of the Year

深圳小元里 00022
© Shao Feng

3F public area

About the Project

1F serves as the lobby and reception area, with two entrances. The main area of the lobby on the south side functions as the main entrance, from which people can reach the workspace, while the north area features an entrance leading to the dining space and a large striking installation resembling a hot-air balloon. 2F functions as the dining space. We laid emphasis on design of the end area of the corridor. 3F is a small workspace, targeted at young groups. The space around the two escalators is used as public reception area, which is connected with the shared conference room and resting area, and separated from the office that requires privacy and quietness. Such clear spatial layout makes the visual point more focused, and facilitates future operation and management. 4F is a large workspace for mature and elite groups. The overall space on this floor was endowed with a sedate and mature atmosphere by use of wood veneers and grayish-brown concrete coating in a large area. The furniture was designed in a minimalist style. Besides, elements of exercise equipment can be found in the space as well, reminding people to pay attention to physical health after work.

What’s unique about it

Ain’t like any other working space in China, the unova co-working space didn’t comply with the traditional color schemes which simply require some heavy color in the space to create an atmosphere of business negotiation. Instead, we utilized soft decoration with rich and dramatic colors to vivify the space. The overall hue in the third floor whose target customers are young people is bright, and we also used contrast colors to make the public area much more eye-catching. The atrium is artificially built by cutting through the slabs, which has visually enlarged the space. In order to enhance a sense of space, we made a number of windows on the interior wall. The visitors can experience a strong architectonic feel while standing at the atrium. We also try to encourage the idea of healthy working environment by introducing the concept of fitness facilities into the design of furnishings.

深圳小元里 00085
© Shao Feng

4F working area

深圳小元里 00063
© Shao Feng

meeting room

深圳小元里 00042
© Shao Feng

3F public area

16 1
© Shao Feng

3F public area

12
© Shao Feng

3F public area

6
© Shao Feng

4F working area

6 2
© Shao Feng

lobby

Mg 0241
© Shao Feng

toilet

Mg 0209
© Shao Feng

4F working area

Location of project:
Credits:

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.