Neobio Family Park, Hangzhou

Designed by: X+LIVING
For client: Neobio Floor area: 8000.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Entertainment Venue of the Year


Public Score
4.31
4.41 Function
4.30 Innovation
4.23 Creativity
00085
© Shao Feng

Sims City

About the Project

Based on the original layout of the shopping mall, Hangzhou Neobio Family Park was divided into four major functional areas, each with multiple accessory spaces. Such division took into account age groups, interests and behaviors of kids, while at the same time combining functions for entertainment, education and rest during parent-child activities.
Reading area. Designers presented a spectacular scene where the sun shines after the rain through drawing inspirations from the relation between rainbow and clouds, and abstracted the composition so that structures designed in this area can served as bookshelves and at the same time allow kids to enjoying climbing and going through holes.
Occupational experience area. Designers made use of abstracted stone elements to build a virtual town for children.
Comprehensive area for rest, dining, and entertainment. This area is situated at the atrium of the shopping mall. The designers took parasol-shaped structures as the main structures in this area, which strengthened the visual tension in the space and marked out the location of different spaces.
Other areas: Despite the project was defined as a parent-child activity center, we embedded water play area and party rooms into the space. Besides, all the furniture and lamps were specially designed and processed for the project, which ensured all the structures and colors were perfectly matched.

What’s unique about it

The project occupies the first floor of Hangzhou Star Avenue PhaseⅡ(a shopping mall), adjacent to the river. Before the construction, the developer removed all the entry lux shops at this floor, and permitted the designers to make use of the atrium space. In other words, design of the project integrated all parts of the shopping mall as a whole, and redefined the functions of the entire area of the first floor.
Aesthetic concept of the project was derived from the abstraction of scenario modes, which focused on coordinated integration of colors and composition rather than style interpretation.
Based on the original layout of the shopping mall, Hangzhou Neobio Family Park was divided into four major functional areas, each with multiple accessory spaces. Such division took into account age groups, interests and behaviors of kids, while at the same time combining functions for entertainment, education and rest during parent-child activities. The reasonable circulation in the space makes it a comprehensive family park that integrates entertainment and education activities.
Located in Shanghai, the first Neobio Family Park Li Xiang designed has achieved high recognition among parents with its diverse functional areas and color collocations. However, the newly launched Neobio Family Park in Hangzhou is not only a combination of functions and aesthetics, but more importantly an experimental design that explores the layout of shopping malls in the future.

00090
© Shao Feng

Sims City

00095
© Shao Feng

Sims City

00077
© Shao Feng

Library

00068
© Shao Feng

Library

00018
© Shao Feng

Restaurant Area

00062
© Shao Feng

Library

00003
© Shao Feng

Restaurant Area

00001
© Shao Feng

Restaurant Area

00010
© Shao Feng

Restaurant Area

Location of project:
Credits:

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.