Panlong Plaza Yinxing Cinema, Wuhan

Designed by: ONE PLUS PARTNERSHIP LIMITED
For client: Hubei Xiang Sheng & Insun Entertainment Co., Ltd. Floor area: 4000.00 M² Year of completion: 2018
Submitted for: Entertainment Venue of the Year


Public Score
5.08
5.00 Function
5.09 Innovation
5.17 Creativity
02 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0002 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

Through projection, objects are being enlarged. Applying this theory into the cinema, the space is conceived as a volume and numerous projections are subtracted from it, in which the remaining space will be in an irregular and tilted structure.

About the Project

Designers think out of the box and use adverse thinking by imagining the space as a cubic volume and applying subtraction concept to shape the space. It does not only emphasize the form of the architecture, but also interestingly combines the elements of architecture and interior design. Through projection, objects are being enlarged. Applying this theory into the cinema, the space is conceived as a volume and numerous projections are subtracted from it, in which the remaining space will be in an irregular and tilted structure. Carrying out this conceptual idea in real requires high techniques because every part of the titled structure is of difference. It is indeed precisely positioned even it looks like a causal arrangement. This requires extra time to create by producing digital drawings and a lot of 3D models.

What’s unique about it

The same concept is applied to the corridor by subtracting projections in the cubic volume that forms a titled structure. In between the slanted blocks in the ceiling, some lights are inserted to highlight the special structure. The furniture is also in a simple square form and in cement in two shades of grey , echoing throughout the entire interior.

The use of grey color extends to the chairs, wall and carpet in the auditoriums. The walls are made with acoustic panels in the pattern of the outline of lobby’s space structure. Lights are installed in between the acoustic panels, creating an illusion of a 3D effect. The pattern on the wall is also applied to the carpet, unifying the auditorium with the entire space of the cinema.

10 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0055 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

The walls are made with acoustic panels in the pattern of the outline of lobby’s space structure. Lights are installed in between the acoustic panels, creating an illusion of a 3D effect.

09 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0046 A Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

The use of grey color extends to the chairs, wall and carpet in the auditoriums.

08 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0013 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

The same concept is applied to the corridor by subtracting projections in the cubic volume that forms a titled structure. In between the slanted blocks in the ceiling, some lights are inserted to highlight the special structure.

07 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0028 V2 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

The furniture is also in simple square form and in two shades of grey colors cement, echoing the entire interior.

06 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0008 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

Remarkable feature of the cinema is the sole use of grey cement in the entire space covering the ceiling, wall, pillar, and floor, so that the focuses can remain on the form and projections of the space.

05 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0020 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

Carrying out this conceptual idea in real requires high techniques because every part of the titled structure is of difference. It is indeed precisely positioned even it looks like a causal arrangement. This requires extra time to create by producing digi

04 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0006 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

Applying this theory into the cinema, the space is conceived as a volume and numerous projections are subtracted from it, in which the remaining space will be in an irregular and tilted structure.

03 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0003 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

Through projection, objects are being enlarged. Applying this theory into the cinema, the space is conceived as a volume and numerous projections are subtracted from it, in which the remaining space will be in an irregular and tilted structure.

01 2018 06 16 One Plus Wuhan Decheng Cinema 0026 Hi Res
© Jonathan Leijonhufvud

Designers think out of the box and use adverse thinking by imagining the space as a cubic volume and applying subtraction concept to shape the space. It does not only emphasize the form of the architecture, but also interestingly combine the elements of a

Location of project:
Credits:
ONE PLUS PARTNERSHIP LIMITED

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.