NeueHouse Hollywood, Los Angeles

Designed by: Rockwell Group and NeueHouse Studio
For client: NeueHouse Floor area: 9000.00 M² Year of completion: 2016

Neuehouse La0506
© Emily Andrews

The main lobby of the historic CBS Building provides multiple soft seating areas to host work or social conversations as well as an alternative workspace.

About the Project

From the modernist ‘machine for living’ to the post-modernist ‘machine for creating,’ NeueHouse is the new private workspace: a series of experiences, spaces, amenities and opportunities especially suited to creative entrepreneurs. Residential at its core; a distinctive, cosmopolitan and integrated mix of appropriate luxe that delights the senses and inspires, strengthens, aids and sustains productivity, collaboration and social interaction. NeueHouse aims to provide a space for members to feel comfortable and confident, at home. Through identifying a global/tribal relationship specific to the location, a curated selection of ethnic art, accessories and textiles authenticates a sense of voyage; as though one has collected these items on their own travels. NeueHouse Hollywood inhabits the historic 1930s CBS building as designed by William Lescaze and draws upon the expression of the personal domestic environment created by modernist architects such as Eames and Le Corbusier. Their homes reflected the juxtaposition of clean architectural lines and materials with textural Berber textiles and rugs as well as North African colors, objects and art. For this house, Morocco played a huge role in the conceptual foundation and creative brief not only for its presence in the modernist architect’s home but also for is climatic similarities to Los Angeles. Beyond the textiles, botanicals, accessories, art; everything in the space lives by this concept.

What’s unique about it

NeueHouse challenges the traditional workspace. Through innovative design and attention to detail, the space is created to allow for many different functions, programs and conversations. Library tables become communal work & dining tables, a Boardroom doubles as a Private Dining Room, The Spanish steps; an alternative workspace as well as an amphitheater for programming. The studios and desks also achieve flexibility where movable studio walls allow the transformation of a studio for 4 into a studio for 10.
Work-focused and functional architecture & interior design provide appropriate seat and table heights for laptops as well as social business settings. Seamless technology and in-house tech support also improves the work-day efficiency through the simple integration of world-class, user-friendly video and audio conferencing equipment. Food & beverage service is then at a quick reach with call buttons provided in all soft seating areas, conference rooms and studios.

Neuehouse La0734
© Emily Andrews

The open-plan main gallery features custom-made chandeliers crafted from polished stainless steel.

Neuehouse La0570
© Emily Andrews

A double-height stack of meeting rooms cluster around a central lounge. Mesh balustrades on the Second Floor are inspired by original details.

Neuehouse La0604
© Emily Andrews

The Library acts as an alternative workspace and features custom-made banquettes and chandeliers and Poltrona Frau chairs.

Neuehouse La0654
© Emily Andrews

The upper floors feature more private work spaces with custom-made desks and STUA Gas swivel design chairs.

Neuehouse La0786
© Emily Andrews

Silver-tone metals and pale wood desks contrast with the rawness of this work space’s poured concrete walls and polished concrete floors.

Nueuehouse Counter 015798
© Emily Andrews

Our in-house coffee shop, The Counter, embodies and further accentuates the curvaceous geometry of the historical CBS Building.

Nueuehouse Exterior 015815
© Emily Andrews

An installation by member, Dustin Yellin, creates the forecourt to NeueHouse Hollywood.

Nueuehouse Paley Penthouse 04 5653
© Emily Andrews

Communal work table doubles as a large Meeting Room and Private Dining Room.

Neuehouse La0669
© Emily Andrews

The historic corridors with modernist elevator dials, original curved walls and port-hole windows have been carefully restored.

Credits:
NeueHouse Studio

Rockwell Group

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.