Oasis Veterinary Surgical Center, Suwon

设计: Betwin Space Design
业主: Individual 面积: 363.00 M² 完工年份: 2017
提名类别: 年度医疗保健中心

关于项目

Oasis is a veterinary clinic for orthopaedics and neurosurgery. Based on the philosophy ‘to restore function, save lives and contribute to a healthy coexistence of humans and animals’, it caters to pets from intensive care to rehabilitation treatment, and operation. 

The reception area embodies the aesthetic of a laboratory. It boasts a refined beauty like other commercial spaces, but with strengthened planning and systematic solutions. Mies van der Rohe’s “Less is more” and Louis Sullivan’s “Form follows function” are maxims which have shown the essence of modern design. This mentality is embodied by Oasis's formative beauty that results from its fuctional and strategic design.

The shapes and finishes were chosen with consideration for the propensities and behaviour patterns of pets. Tempered concrete floor was selected for ease of maintenance, and round corners due to dogs’ peeing behaviour. A room for larger dogs allows more space for the bigger animals and features a water system for efficient disposal of their excretion.

The space is designed with an open layout to promote trust between patients’ owners and the vet. Owners can observe entire processes such as examination, treatment, hospitalization, operation, rehabilitation treatment and research.

项目亮点

Each space was developed with the perspectives of its users in mind: pet owners, veterinarians, and animals. 

The spatial message chosen was 'form follows function'. All decorative elements were excluded; rather, the design begins at the pet owner's eye-level. From the pet owner’s perspective, this space allows us to view all areas of the corridor, entrance, waiting area, treatment, surgery, rehabilitation, employee meeting rooms, and drug labs; this promotes trust and faith in the hospital. 

The next point of consideration was the animal’s perspective, which informed the design using what is known about animal behaviour. Aesthetics are a secondary and ancillary factor in the design development. For example, tempered concrete floor is selected for sanitation purposes, and round corners are made in response to dogs’ peeing behavior. The ward for larger dogs is added to the front room to allow them more space to move and a water system efficiently disposes of their excretion. The most beautiful space is the most convenient space, and good aesthetics stem from proportionality and balance. In this case, the design arises from the function.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票