Pinterest Headquarters, San Francisco

设计: IwamotoScott Architecture with Brereton Architects
业主: Pinterest 面积: 10000.00 M² 完工年份: 2016
提名类别: 年度大型办公室

关于项目

The new Pinterest headquarters in San Francisco is inspired by the redesign of the company's web platform — clean, simple, intuitive. The building is a four story concrete structure that originally housed a John Deer factory in San Francisco’s Central SOMA district.

The program is organized as porous, concentric layers around a large, central interconnecting atrium and stair. The program includes: large “town hall” all-hands /dining space on the ground floor, expansive open workspace on the upper three floors, both formal and informal meeting rooms, team rooms, lounge spaces, quiet room, maker lab, coffee bar, and design studio. A key aspect of the design involved extending the existing two story atrium to the ground floor, creating a central void at the building’s center that visually connects all four floors— within which lives the main communication stair. 
The stair acts as the central organizing figure of the workspace. Awash in daylight, the stair — referred to as the Knitting Stair in reference to the company’s collaborative ethos represented by the act and product of knitting — takes the form of a perforated steel-clad volume that doubles back and intersects itself at its midpoint. The intersection allows people unexpected glimpses between two flights of people moving up and down within the stair’s interior volume. A multitude of similar spatial intersections join the individual meeting room volumes with surrounding open workspace on the upper floors.

项目亮点

The project is one of a series of projects (both adaptive reuse and interiors within new construction) undertaken by the client as part of a larger aim of creating an urban campus for Pinterest -- a campus which is integrated into several contiguous blocks and surrounding urban fabric within San Francisco's SOMA district, as opposed to opting for a more insular or hermetic suburban campus typical of many Silicon Valley tech headquarters.
The design of the Pinterest HQ reflects the brand ideals of the growing company and the ethos behind its platform as a creative space. This plays out through its unassuming materiality that becomes adaptable by the users for DIY intervention, and in its spatial organization that creates visual and physical permeability among a set of programmatic rings defining a interlocking yet flexible set of interior 'neighborhoods'. The spatial arrangement promotes a cross-pollination among and between departments.
The above goals were achieved while consciously avoiding the overly playful, un-serious nature found in many tech office headquarters spaces. The Pinterest HQ space is rigorous in its form and detail, yet not precious. In its spatial open-ended-ness, Pinterest HQ aims to foster fortuitous interaction among its users, while engaging their perception through offering a heightened spatial and material richness.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票