People's Pavilion, Dutch Design Week 2017

设计: Overtreders W & Bureau Sla
业主: Dutch Design Foundation 面积: 264.00 M² 完工年份: 2017

关于项目

The People’s Pavilion was conceived as a landmark and discussion podium during the first edition of World Design Event at Dutch Design Week 2017. The pavilion housed a variety of talks and discussions around the central question: how to shape the future? Both the building and programme sought to prompt a discussion on how to shape our future - linking citizens, designers, experts, and industry leaders around central topics such as the future of construction. The temporary pavilion was created as a full-scale example in forward thinking and innovative practice – pushing the agenda for new industry standards in circular systems and showing the added value of design. The designers have accomplished this with a radical approach: all of the materials needed to make the 250-sq-m pavilion are borrowed. Using 100% borrowed materials triggered a series of unusual collaborations and the need for new design and working methods. The pavilion consisted of a simple yet visually appealing weather-proof event space, seating around 200 visitors. The unusual array of materials and visible construction details linked interior and exterior in one simple design language, celebrating the materials and joinery in its purest form. The pavilion is a true conceptual and engineering tour-de-force as well as an absolute eye-catcher that seduced many visitors to form an opinion and actively participate in the discussions taking place inside.

项目亮点

The designers set out with a radical concept to reduce the pavilion's footprint and, in the meantime, meet the client’s goals to create a temporary landmark pavilion. Opting to borrow all materials required stringent design and construction methods that would ensure materials could be used or sold after use without any degradation. To ensure this, no screws, glue, drills nor saws were allowed on site. Pre-fab construction materials - standard length wooden beams, concrete foundation piles, and concrete reinforcement mats - were supplemented with reclaimed windows, doors and roof. Friction-joinery was needed with steel straps, nylon slings and steel cables. Reclaimed church benches were combined with refurbished furniture to provide seating. To illustrate proof of concept, arrangements were made with all suppliers to ensure the use of the materials after the project. Two examples are the cladding tiles and wooden beams. The former were made from plastic waste collected by Eindhoven citizens over the summer and the tiles will remain in the public domain in a future project by the city of Eindhoven. Wooden beams provided by Stiho were joined in an innovative way with steel straps, creating a playful pattern. The beams will be planed and sold again as off-the-shelf standard beams. The pavilion was built and used in October, and taken down at the beginning of November. By the end of November all materials will have found their way into the system again.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票