AD Architecture, Guangdong

设计: AD ARCHITECTURE
业主: AD ARCHITECTURE 面积: 850.00 M² 完工年份: 2018
参赛类别: 年度小型办公室

关于项目

Perception ∣ Power of the Original Space
In order to pursue the sense of scale brought by large space, we abandoned excessive partitions and adornments, and naturally extended the fusion of original space and new force through the composition of materials.
Functions ∣Enhance the Sense of Form
Apart from preserving the original structure and satisfying the functional needs in the office, we also added some bold spaces where people can think quietly. Taking the public working area as the core, we created two functional areas to inject new vitality.
Nature ∣ The Extension of Vitality
The sun is power. We retained the original structure and used a patio and some large windows to express the relationship between people and nature.
Lighting ∣ Less is More
Lighting is also a major part of this design. We adhered to the principle of "less is more", and tried to create light without revealing the lamps.
Soft Decoration ∣ Artistic Temperament
Soft decoration is a symbol of design in space, and a connection between design culture and life. We selected simple materials as a response to the space, so that the decorations are connected, and the individual character of the space is reflected.

项目亮点

Whether it is day or night, the experience brought by space is full of endless possibilities, and we see it as the perceptual power that we always pursue. AD ARCHITECTURE has been insisting on the concept of abandoning designs that are over complicated, and, in order to pursue this kind of perception, we designed our own office as a habitat for soul.
The office of AD ARCHITECTURE is located in a creative park renovated from an old factory in Shantou. These old houses have witnessed the rise and fall of the city, and with the rapid development and expansion of the city, they are gradually being forgotten or waiting to be rebuilt. Knowing this, we seem to feel their weakness and loneliness, which remind us of the past vitality and unique temperament when we first saw the space. Does it mean the history it told us just ended here? When all the emotions came up, we started to think about it, and we decided to transform it into a space that can represent itself. We perceived the inspiration given by space and listened to it instead of changing it too much. In this design, what we need to do well is to respect the original ideology of space and inject new vitality inside.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票