Zhongshuge Bookstore, Chengdu

设计: X+Living
业主: Zhongshuge Bookstore 面积: 1000.00 M² 完工年份: 2017

关于项目

As soon as visitors walk out of the escalator on the fourth floor of the Yintai Center, they’ll immediately encounter the familiar zhongshuge label on the text curtain wall at the entrance of the bookstore, in order to integrate it better with the charming city of chengdu. After the curtain wall it is a space full of "bamboo shaped book shelves". The wall follows the using of stable bookshelf shape of Zhongshuge, which makes visitors feel familiar even though it was their first time to come. Small tables on the floor which looks like “bamboo shoots” are active in this vibrant space.
Walk through the "bamboo forest" to its right side, it is the children area, a jungle-paradise-like world. The walls: it seems that the houses, windmills and lovely pandas are hiding behind the bamboo forest. "Big Mushrooms" scatter on the continuing boardwalk, shielding the children who reading books under them. Certainly, mirror ceiling, as another symbol of Zhongshuge, is also applied to this area.

项目亮点

The project is located in Yintai Center in Chengdu, which is a historic city in China. In teahouses throughout the streets, one could listen to the storyteller’s expansive talking as tasting the authentic famous tea of Sichuan. Thus, the street culture of Chengdu has become a unique landscape as Chengdu, with its special cultural atmosphere and unique leisure, runs through every person's life, and properly shows its elegance and leisure.
In order to integrate better with this charming city, Sichuan culture is embodied in the text curtain wall. The vaguely visible red brick wall on the left side of the "bamboo forest" is the most distinctive place in this Zhongshuge. In this 5 meters high space, the red brick wall piled up to the top and circled independent small zones. A walking path above sometimes goes around the walls, and sometimes goes through the door. Rest seats and benches scatter beside the French window, just to imagine how pleasant it would be to taste a cup of tea while reading your favorite book in warm sunny afternoons!
In the end of the small zones, taking book stairs, we come to the lecture hall. The arbitrary lines form scattered ladders with different heights for walking or sitting. In the reflection of the mirror ceiling, they are "terraced fields". Here, you can listen to a spiritual lecture or a thoughtful drama.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票