La petite soeur Cottage, Saint Donat

设计: ACDF Architecture
业主: Private 面积: 130.00 M² 完工年份: 2018
参赛类别: 年度独户住宅

关于项目

On the vast Lac Ouareau, located near the town of Saint-Donat, sits a charming traditional house surrounded by birch trees.The extension preserves and pays tribute to the historic house while reflecting the beauty of the landscape it inhabits. The new space – a white prism standing on a concrete pedestal – appears like a refined version of the existing house. Through this contrasting effect, the extension maintains a connection to the original building and its location. The sheet metal roof and wood cladding resemble the smooth and shiny bark of birch trees growing on the site; its hues and textures also recall the whitewashed walls of countryside barns. On the ground floor, an open-plan space and large windows allow spectacular views on the lake. Polished concrete floors and natural wood details are used with simplicity, emphasizing the materials’ richness. Surrounded by black slatted wood, the central fireplace creates a relaxing ambience and an oasis of comfort in the vast living room. Built-in benches offer private spaces in common areas and cleverly include hidden storage. The living room and its gaming table encourage the children to make the space their own, providing playful and relaxing family time. The transition from the old house to the new one takes place on a glass bridge. From the extension, an oak wood frame directs views toward the inside of the existing house, the frame’s warm shade matching the old wood planks.

项目亮点

The transformation orchestrated by ACDF marries the lovely patina of the traditional house to the extension’s clean lines. A variety of new spaces inside the family home gives the owners a place to enjoy each other and the landscape.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票