Earthbox, Asunción

设计: Equipo de Arquitectura
业主: Viviana Pozzoli and Horacio Cherniavsky 面积: 45.00 M² 完工年份: 2018
参赛类别: 年度小型办公室


大众投票分数
3.08
3.03 功能
3.08 创新
3.14 创意

关于项目

“The sun never knew how great it was until it hit the side of a building”. – Louis Kahn

Dreams + Necessity + Available resources = Project

Solving the basic equation of materializing dreams through a bounded Budget, we initiated the construction process of our architectural office. The exercise begins with the experimental transformation process of materials, such as earth, Wood and glass, configuring them between two existing trees: a flame tree, that stays outside but framed, and a guavirá tree, that stands in the middle of the space to share our company.

The 30-cm rammed earth walls hold the weight of the roof, resting in only 20 cm of its width, exploiting the structural qualities of this material. All of the furniture and doors are made of recycled wooden forms used in the concrete slab that covers the office. The library detaches from the walls in order for the light to continue its path, suspending books and paintings, studio’s most precious treasures.

If light builds time, and gravity builds space, the atmosphere of Earthbox is built with the sound of jazz, the smell of incense and the flavor of fresh coffee.

项目亮点

The project depicts creativity and innovation using austere materials, the existing vegetation and light to create a working space. The atmosphere constructed can be seen throughout the images, where nature, light and space collide in the architectural experience. The use of rammed earth walls follow sustainable criteria, since the use of that material does not impact the environment. The preservation of the trees, and their integration with the project, is also an example of our global consciousness. Craftsmanship is impregnated in walls and roof, showcasing the labor of our workers. Earthbox is the manifestation of architectural dreams taken into action.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票