Nursery, Dubai

设计: Roar (formerly Pallavi Dean Interiors)
业主: Prime Minister's Office 面积: 600.00 M² 完工年份: 2018
参赛类别: 年度学习空间

关于项目

We designed a space where children would not just learn specific skills such as maths and reading, but would fall in love with learning itself. That meant designing a learning experience that’s playful, stimulating and social. Learning by doing is so much more powerful than a conventional lecture-style set up.
For early years learning, there’s an added layer of responsibility, because you have to do all of this in a nurturing environment that makes the children feel safe, secure and happy. They’re finding their way in the world and they’re highly impressionable, so the impact of the interior design on their emotional and physical well-being is crucial.
The design brief was to create a world-class learning experience that instills the habits of innovation and futurism that will stay with children for life. One of the ways we bring this theory to life is by shunning traditional classrooms, instead creating ‘learning studios’. These spaces are flexible, adaptable and nimble, to accommodate different teaching and learning styles. They break down the ‘them and us’ barriers that exist between teachers and children in many education spaces, replacing them with a fluid, sociable, inclusive environment.

项目亮点

The narrative of the design was inspired by the image of a gentle, protective cloud. It was important to make sure every aspect allowed little ones to completely immerse themselves in their physical environment, naturally navigating according to their individual paces of learning.” The design team incorporated the latest research from paediatric neuroscience to inform the design. The design is very conscious of the fact that during the first three years of life, a child’s brain will form more than a trillion neurological connections known as synapses. You won’t find bright colours and cartoon characters. Instead, surfaces are neutral to encourage children and educators to become the main sources of stimulation.
Another example: moving away from screen-based technology to an environment where child-safe technology is integrated into floors and walls. With the touch of a little hand, surfaces light up or display nature-inspired images or children’s artworks. We believe that all elements of a school’s environment – physical and human, interior and exterior – impact its educational framework, so it was imperative that the structure be transformed into a third, ‘silent’ educator, that also facilitates bonding, learning and self-discovery. The team used emerging design methodology and materials to create the design. In one approach, we employed computational design to create a sculptural reception space with free-flowing curved ceiling and walls.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票