Deakin University, Greenwood Park

设计: WMK Architecture
业主: Deakin University 面积: 2300.00 M² 完工年份: 2017
参赛类别: 年度大型办公室

关于项目

The Greenwood Park Project is an important step for the University, who are refreshing their focus on the student experience with a revitalised approach to campus life. This means administrative and support services which would normally sit adjacent to teaching and learning spaces are being relocated off campus. This shift has resulted in disparate departments initially isolated, being brought together, and a need to preserve the Deakin brand as it pushes beyond the boundaries of the campus. WMK designed the new Deakin Greenwood Park workspace to support three distinct faculties, with the built environment acting as a conduit for the new community by breaking down barriers and supporting collaboration for the teams who find themselves as new neighbours.

项目亮点

The Greenwood Park site boasts a beautiful external outlook, large perimeter windows afford views down towards Bennettswood Reserve and Gardiners Creek. The proximity of this external green space provided the canvas for design experimentation, driving the spatial arrangement and materials selection. The private spaces were pushed inwards against the building’s core and the flexible workpoints were drawn out to the perimeter, allowing full access to natural light and park vistas. Sightlines were drawn through the space to allow democratic access to the green aspects, these in turn were traced to form the pathways and circulation corridors, connecting the neighbourhoods.
The design empowers individual choice within the workspace. New technology is integrated throughout connecting staff and clients internally and externally. Bespoke modular furniture, both movable and flexible, allow spaces to transform depending on the desires of the teams who use them – collaborative project spaces can transition to host social events or corporate seminars.
The design aspirations for Deakin’s new environment were not only aesthetic, but functional, as the workspace had to allow for growth while also facilitate a transition to agile working. Flexible elements that support and encourage both collaboration and focused individual work styles were integral, the aim of the refurbishment was to increase productivity, support wellness and build community for all staff across the three faculties.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票