International House, Australia

设计: HASSELL
业主: Confidential Client 面积: 6720.00 M² 完工年份: 2018
参赛类别: 年度大型办公室

关于项目

Creating a fitout for a landmark building is a unique opportunity and an immense responsibility. For this workplace project at International House – Australia’s first engineered timber commercial building – respect for the architecture was at the heart of the design process.
At the time of completion, International House set a new benchmark in the use of sustainable building materials in the Asia Pacific region. But, the building is significant in many ways because it is also the gateway to Barangaroo - Sydney’s prestigious new commercial precinct.
HASSELL showcased the bones of the building yet still responded to the client’s need for a welcoming, informal, connected workplace that celebrates the ingenuity and innovation of its employees.
HASSELL approached the project as though it was part of a heritage building. That meant revealing – not concealing – the inherent beauty and intricacy of the architecture, defined by cross-laminated timber and Glulam timber beams.
The workplace fulfils the company’s need for a flexible and diverse working environment. Employees can choose from a range of work settings from collaborative spaces to individual focus pods, depending on their task. The various areas have a distinctive look and feel to delineate between the different activities, creating an intuitive user experience.
A dedicated client floor welcomes visitors with a multifunction open space, flexible conference and meeting rooms, and an in-house barista kiosk.

项目亮点

The building’s unique construction in CLT and Glulam is most visible internally, exposed and contrasted with the carefully reticulated and visible services, painted black. Respect was paid to the architecture by enhancing it with the workplace design, maintaining the neutral tones and complementing these with spots of colour. The design incorporates SVL, an environmentally friendly timber product, in the construction of the worktops.
The open workplace design provides clear sightlines across the floor and out to the burgeoning Barangaroo precinct. These visual links – between people across the interior and between the internal and external environment – create a sense of connection and belonging.
On the client floor, bespoke curved meeting pods work within the structure of the building, minimise the need for plasterboard ceilings and maximise the architectural expression.
The different work zones have set locations and a distinctive feel within the workplace. Social hubs and collaborative areas have custom joinery and large communal tables at the northern end – they are active and lively - while smaller, quieter spaces at the southern end of the building are surrounded by lush greenery that make them feel calm and peaceful.
Ensuring staff have readily available opportunities to reconnect with nature and recharge throughout the day, large-scale planting across the floors gives staff options for restorative breaks through communal social gardens and quiet green rooms.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票