Molecure Pharmacy, Taiwan

设计: Waterfrom Design
业主: Molecure Pharmacy 面积: 170.00 M² 完工年份: 2017

© Kuomin Lee

The laboratory table on the first floor.

关于项目

The owner of Molecure is a third-generation pharmacist who hopes to subvert the traditional preconception of a pharmacy and integrate it into the diversified modern environment. The design by Waterfrom takes inspiration from the name of the pharmacy, which is derived from ‘molecule’ and ‘cure’.

The space refers to the synthesization of drugs and medicine, combining the seemingly conflicting qualities of nature and technology. Cobblestones are adhered onto the two towering walls on the left and right, adding the rough texture to an unexpected surface. The metal, lightweight glass and transparent acrylics criss-cross, while straight lines are adopted to build the display racks in a pattern that refers to longitude and latitude.

When filled with medical products and supplies, the display racks seem to disappear from the space, transformed into colorful paintings against the walls that float in a breathtaking abstract atmosphere.

项目亮点

The one-way interaction of a traditional pharmacy counter is avoided here, as the core of the space is a laboratory table where pharmacists interact with customers. The open dispensing area, iPad-embedded consulting service and interactive information aggregation system contribute to an innovative customer experience.

The solid base of the laboratory table is the wood core of a 100-year-old tree trunk, which, together with the hanging green plants over it, gives the impression of a forest. This subverts the cold, clinical atmosphere of a traditional pharmacy, and also invites nature back into spaces for medicine and healthcare.

Resembling the double helix of a DNA molecule, a copper corkscrew staircase connects the spaces within Molecure Pharmacy. Countless laser-cut molecule-like triangular holes on the stairs to create shadows which resemble those cast by the scattered leaves of trees.

© Kuomin Lee
© Kuomin Lee

The display wall on the second floor.

© Kuomin Lee

The dispensing area.

© Kuomin Lee

The display racks on the second floor.

© Kuomin Lee

The gallery on the second floor.

© Kuomin Lee

Perspective from the first floor.

© Kuomin Lee

An upward view of the spiral staircase.

© Kuomin Lee

The view from the second floor.

© Kuomin Lee

A low-angle perspective of the display wall.

Credits:
Waterfrom Design

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票