Bondi Residence, Bondi

设计: Tom Mark Henry
业主: Private client 面积: 90.00 M² 完工年份: 2018
参赛类别: 年度小型公寓

关于项目

The client resides overseas, so his brief was to create a space that reflected the costal location and relaxed lifestyle of Bondi for when he returned home, whilst still feeling luxurious. The view onto the waves of Bondi Beach were a source of inspiration for the material palette, taking cues from nature’s form, texture and colour. The site is quite small so we redesigned the floor plan to ensure it was maximised whilst capturing the postcard view. We designed with materials that would endure the coastal location, including aged bronze tapware designed not to rust paired alongside handmade glazed tiles and marble. The timber veneer used on the joinery was custom finished, showcased in the kitchen alongside a marble sink and rough edge splash back, inspired by the crashing waves. The range hood shroud was custom fabricated stainless steel in a specialty finish, to ensure aesthetics of the “functional” were also beautiful. Tumbled stone flooring in the kitchen transitioned seamlessly into timber flooring in the bedrooms, softened by rugs, natural woven wallpaper and custom bead heads. The walls were white set to ensure a precise, perfectly flat finish, a lovely complement to the timber panelled ceiling which adds visual depth.

项目亮点

This is a project where every detail was considered; each decision was attentively resolved in collaboration with client and builder. The materials are of the highest quality, chosen not just for their timeless beauty but also for their durability, avoiding the need for replacement. Likewise, the furniture and lighting was selected to stand the test of time. The client had high expectations of the level of finish and we strived to surpass these expectations in both form and function. The client was thrilled with the result and it is a space he is proud to call his own, the measure of a successful project. The rough edge marble splash back in the kitchen is an innovative and striking design detail. Taking its cues from the crashing waves seen clearly from the windows, we handed over control to the stonemasons to realise our design vision. The raw edges juxtapose against the clean and controlled lines of the surrounding joinery, reflecting our overall design concept perfectly. The kitchen was designed to be a sculptural piece within this open plan apartment. Custom made handles, custom marble sink and specialty finish range hood shroud were critical design elements in ensuring this was successfully executed.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票