Jury prize

LABolla, Verbania

Designed by: Francesco Bombardi
For client: Reggio Children Foundation + Enel Cuore Onlus Floor area: 40.00 M² Year of completion: 2016
Awarded: 年度学习空间 Jury

About the Project

LABolla is a food lab for kids in a primary school on Lago Maggiore in Italy. Material, time and temperature are the main subjects leading the marvellous discovery-based learning about food transformation. The lab consists of a large beech cutting board with transparent bubbles containing tools and machines that aid in new didactic workshop activities around food culture. An electric mill, thermoformer, fermentation cells, hydroponic garden, distiller, and digital (sound and video) devices are available to transform a common classroom into a special kitchen lab where it is possible to take history, geography, art, and science lessons while cooking and preparing recipies.

What’s unique about it

Kitchens can be extraordinary places for learning. The project is an attempt to transform a kitchen into a safe and creative environment for kids. Every effort was made in this direction, inspired by the prehistoric era of trying to control fire for cooking. The lab successfully inspires teachers and kids from all over the region as the calendar is full.

Are you sure?

Remember that you can only vote once per award category.