Apartment Complex, Saint-Denis

设计: ChartierDalix
业主: Emerige Residential 面积: 4080.00 M² 完工年份: 2018
参赛类别: 年度住宅区


大众投票分数
6.37
6.62 功能
6.23 创新
6.26 创意

关于项目

The plot is located in a very central neighbourhood of Saint-Denis where extremes of historic buildings of great heritage and the down-and-out are juxtaposed. Opposite the former Carmelite monastery, the building avoids confrontation with this ancient building, using a play of successive retreats in the façade. Consequently, the majority of apartments enjoy an outside space and are disposed with double orientations. Brick clads three of the façades, for an elegant impression enhanced by the large-scale glazing. The dividing line of Rue des Carmélites creates a line of sight into the heart of the block, establishing a visual relationship with the Carmel gardens, giving a real sense of continuity in the landscape.

项目亮点

A site located within the historic centre of Saint-Denis, the challenges of both density and architectural integration were to be addressed by the project. Successive setbacks punctuate the volume creating relationships to the surrounding urban fabric, while brick was chosen for the façade bringing a timeless nature to this new construction. These setbacks also create large terraces offering a true outdoor extension for the apartments. Special care was given to collective spaces: using natural materials and large mirrors, a bright, elegant and understated ambiance is found, with a particular attention placed on its details.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票