Dropbox Headquarters, San Francisco

设计: Rapt Studio
业主: Dropbox 面积: 26942.00 M² 完工年份: 2016
提名类别: 年度大型办公室

关于项目

The magic of Dropbox is it allows you to work anywhere, using a nearly invisible interface. But the company’s 300,000-square-foot physical offices couldn’t be invisible. The space needed deliberate visual cues to support collaboration among the company’s many teams. Through extensive research, the Rapt Studio design team learned that a major source of frustration at the old office was that most workspaces were situated in narrow hallways, making collaboration disruptive and difficult.

So we created distinctive neighborhoods flanked by portals and meeting rooms to align with different departments. Rapt Studio created a library inspired by a fuzzy 1970s Italian theater with all round corners and plush carpeting. When sunlight shines through the windows, the whole space glows pink. A Deep Focus room is a darker room that is flanked by Dr. Strangelove-inspired war rooms for handling crises or for going on coding binges. Even Dropbox’s lobby is welcoming and alluring. With massive mirrors that collapse the distinction between inside and out, they are a space where you can already see yourself inside. The lobby reflects the company’s core values: infinite depth of storage and possibility.

项目亮点

The neighborhood concept for Dropbox developed when we learned a major source of frustration at the old office was that most workspaces were situated in narrow hallways- making collaboration difficult and disruptive. So we created distinctive neighborhoods flanked by portals and meeting rooms to align with the needs of different departments. Groups of 40-50 people could create their own subcultures based on their collective personalities, from quiet and industrious engineers to more social, vocal marketers. Additionally, there are strategic spaces for different modes of work.
The library- Inspired by a fuzzy, 1970s Italian theater, it’s all round corners and plush carpeting, ideal for retreating to read or send a few emails. When sunlight shines through the windows, the whole space glows pink.
The purposeful Deep Focus room- A darker room that brings your work front and center, it’s perfect for going on a 12-hour code-writing bender. It’s conveniently flanked by Dr. Strangelove-inspired war rooms for handling crises.
The casual Karaoke Bar- Inspired by the Dropbox’s startup days, the bar is a gathering space in the spirit of your mom’s basement, where friends can blow off steam after a long week.
The lobby invites you to come in and explore, with massive mirrors that collapse the distinction between inside and out. Large terrestrial moss balls also hang overhead, signaling that this is an evolving space — somewhere you can get your hands dirty.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票