Columbia University Joseph D. Jamail Lecture Hall, New York City

设计: LTL Architects
业主: Columbia University 面积: 255.00 M² 完工年份: 2017
提名类别: 最佳灯光运用

关于项目

For this important lecture space in McKim, Mead and White's historic Pulitzer Hall at Columbia University's School of Journalism, the design was intentionally developed to have a dual personality. To accommodate the broad range of functions required, from lectures to classes to film screenings, the plan is open to multiple configurations via a series of mobile furniture components, including a transformable stage and a moving storage wall.

At ground level, the space is defined by a patterned dark wood floor that reflects traces of the room's original coffered ceiling and beam work. By contrast, the renovated ceiling is highly articulated - developed as a contour of performance, with custom panels that provide for lighting, mechanical systems, speakers, and acoustics. The shape of the ceiling is adjusted to allow for views to the monumental windows and extends to surface the mezzanine at the back of the space, referencing the form of classical coffers while adapting to contemporary requirements.

项目亮点

The project engages the need to creatively transform historic facilities to accommodate contemporary educational requirements, creating a space that both acknowledges and reinvents its past. While the floor reflects the building’s original architecture and materiality, it also acts as a kind of game board for new forms of collectivity and collaboration.

The custom ceiling deploys digital fabrication techniques to translate the historical architecture of the coffer into a complex functional surface, formed from recycled acoustical felt modules and shaped to incorporate all of the space's technical systems, from diffusers to a large scale cinematic projector. Designed to replace a generic flat hung ceiling installed during a previous renovation, the new ceiling is suspended using the previous ceiling’s substructure - negotiating economic, constructional and functional demands while creating a new architectural identity for this important public space within the University.

是否确认投票?

每一个类别只能投一次票